2009-02-27 13:47:59• hírek • Szatmar.ro

A Vaslui költött a legtöbbet

A moldovai együttes majd három millió eurót költött új játékosokra a télen.

Két millió kilencszázezer euró. Ez az az összeg, a ProSport szerint, amellyel a Vaslui vezeti a téli átigazolási lista kiadási rovatát a román Liga1 csapatai között. A helyzet azért nem épp ilyen egyszerű, a tekintélyes transfermarkt.de szerint ez az összeg ugyanis 3, 48 millió....Az viszont biztos, hogy a Steaua és a Rapid egy fillért sem költött.

 

Különös rekordot állított fel a Gloria Buzau csapata, amely hihetetlennek tűnő 22 játékosától vált meg és 19-et hozott helyettük. Mindezt annak reményében, hogy a jelenlegi három pontnál tavasszal többet szerezzenek.

Ami tehát a Vasluit illeti, két jó nevű csapatból is elcsábított egy-egy embert, Serge Akakpo az Auxerre-től, Stephan Zubar pedig a Caentől érkezett. Rajtuk kívül Pavol Farcas az Artmediától, Milos Pavlovics a Coimbrától, Wesley Lopez pedig a Leixoestől érkezett. Érkezett még Nemanja Milisavljevics a Vardar Skoipjétől, a fiatal Papp, Stefi és Manea pedig Botosániból illetve Bacauból. Ami a távozókat illeti, N'Doye a Dinamóhoz, Cornea az OFI Krétához, Aliuta a Nefcsi Bakuhoz, Matei és Jovanovics pedig a Iasihoz távozott.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR ismét leginkább a dél-amerikai piacot fürkészte, onnan szerződtette Florest, Vianát és Frangipanét, Veljovics a szerb másodosztályból, Mara pedig az Urzicenitől érkezett. A legnagyobb veszteség Trica távozásával érte az együttest, a közönség egyik nagy kedvence a Famagusztához igazolt. Több olyan játékost is sikerült kölcsönadni, akik alig játszottak, így Oberman a Cordobában, Prette az Estudiantesben, Vitinha az Otopeniben edződhet, míg Sandberg a Stabeakhez, Amoreirinha a Coimbrához került.

Eugen Trica immar a Famagusztában futballozik.

Első ránézésre a Dinamo igazolt a legjobban, a listavezető visszahozta két korábbi játékosát, Niculescut (Omonia Nicosia) és Motit (Siena), a Vasluitól leigazolta N'Doyét valamint a Basellel bajnoki címet szerző Malick Bát, aki ingyen érkezett. A piros-fehérek az eladási oldalon is aktívak voltak, Ropotant a Dinamo Moszvának, Julio Cesart a Gazientepnek, Diakitét a Belenensesnek adták el, Romanovs a Slavia Prágához került, Andrei Cristea kölcsönben a Iasiban folytatja, míg Campos és Thiago szerződését felbontották.

Az anyagi gondokkal küszködő Rapid elsősorban saját utánpótlására próbál támaszkodni, így csak két érkezőről számolhatunk be: a szerb Djordje Ivelja az OFK Belgrádtól, a nigeri Kassaly Daouda a kameruni CotonSportstól tette át székhelyét. Távozott viszont Boya a Grenoble-hoz, Adefemi az Altachhoz, Paulista a Sport Reciféhez, Julio Cesar és Vella szerződését pedig felbontották.

Végezetül ejtsünk néhány szót a Temesvárról is, ahol szintén komoly költekezés folyt, csak Curteanért egy millió eurót fizettek a Szászmedgyesnek. Rajta kívül Maxim érkezett a Farultól, Scutaru a Bufteatól, Nibombe az Otopenitől és Kevin Amuneke a svéd Norrköpingtől. Elhagyta a klubot Sretenovics, aki az orosz Kranodart választotta, valamint a Milhazes, aki a Guimaraeshez szerződött. Garcia, Sanchez és Bonfim a Buzauban játszanak majd kölcsönben.

Egy szó erejéig említsük meg a Brassó csapatát, amely két román válogatottat igazolt, úgy, hogy egy fityinget sem fizetett: mind Daniel Coman, mind Alin Stoica szerződés nélkül érkezett az erdélyi városba.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: